OSAMNAEST GODINA CENTRA E8

Punoletstvo je nova odgovornost

U sredu, 22. 02. 2022. Centar E8 puni OSAMNAEST godina! Još smo mladi, snažni i entuzijastični. Verujemo da najbolje stvari tek dolaze…  Ipak, od danas smo – u simboličkom smislu, zakoračili u svet odraslih, u zrelost i nove vidove odgovornosti. Naša organizacija, sada je punoletna – što svedoči o nezanemarljivom iskustvu i kontinuitetu našeg rada. Istovremeno, naše punoletstvo dokazuje da smo spremni nove izazove i nove pobede.

Godine 2004, osnovani smo kao udruženje mladih.
Danas smo organizacija s osamnaest godina iskustva u radu sa mladima i za mlade.

U prethodnim godinama, uspešno smo realizovali stotine projekata i programa, kroz koje su prošle hiljade mladića i devojaka, iz cele Srbije. Naš tim, danas, čine  eksperti i ekspetkinje za omladinski rad, neformalno obrazovanje, kulturu, umetnost i medijsku produkciju. Ipak, neodvojiv i nezamenjiv deo našeg tima su i aktivisti/aktivistkinje, među kojima ima i mlađih od naše organizacije.

Ponosni smo na činjenicu da smo organizacija u kojoj se odrasta, ali i organizacija koja raste.

U svoju deventaestu godinu, Centar E8 ulazi kao zajednica, koju čine tri entiteta: Reflektor teatar, osnovan 2012. kao nezavisno, angažovano pozorište sa stalnim repertoarom; omladinski internet portal Zoomer.rs i Centar E8, kao krovna organizacija, čije su primarne delatnosti neformalno obrazovanje i promocija zdravih stilova života. Naša kancelarija, redakcija, studio, prostor za probe, predstave i druge javne programe, nalaze se u Dorćol Platzu, pa s ponosom ističemo da je Centar E8 deo šire zajednice koju čini Art komuna Dorćol.  

Zahvaljujući raznovrsnosti naših stalnih programa, ali i originalnoj metodi omladinskog rada, koja ukršta edukaciju, kulturnu i medijsku produkciju – jedinstveni smo i prepoznatljivi, ne samo i regionu, već i u širem, međunarodnom kontekstu.

U prethodnih osamnaest godina, bavili smo se različitim temama, relevantnim za mlade, u našem društvu. Ipak, najveće iskustvo i ekspertizu, stekli smo u radu vezanom za teme rodne ravnopravnosti,  prevencije nasilja i ekstremizma, zdravih stilova života, kao i medijske i informacione pismenosti.

Takođe, bavimo se podsticanjem omladinskog aktivizma u oblasti ljudskih prava, kao i afirmacijom i promocijom stvaralaštva mladih, kroz kulturu, umetnost i medije.

Verujemo u mladost i mlade. Verujemo u zajednicu i zajedništvo. Verujemo da su naši aktivisti i aktivistkinje, super-heroji i heroine svojih života i našeg društva.

U dogovoru sa svim članovima i članicama našeg (sve većeg) tima, odlučili smo da punoletstvo Centra E8, slavimo cele godine. U sklopu proslave 18. rođendana, pripremili smo niz specijalnih programa, namenjenih mladim ljudima, kao i svim našim saradnicima i partnerima, bez kojih ne bismo bili tamo gde smo sad.

Srećan nam rođendan!

Svi ste pozvani, a najlepši rođendanski poklon je vaše poverenje!

Tim Centra E8
Na Dorćolu, 22. 02. 2022.

LJUDI

VOJKAN ARSIĆ
EXECUTIVE DIRECTOR

Minja Bogavac
creative DIRECTOR

BOJANA ROSIĆ ŽUŽA
FINANCIAL MANAGER

TIJANA PAVLOVIĆ
PROGRAM MANAGER

SANDRA VELJKOVIĆ
PROGRAM MANAGER

LENA BOGDANOVIĆ
COMMUNICATION MANAGER

NEMANJA MARINOVIĆ
EXECUTIVE EDITOR

MARINA MILOSAVLJEVIĆ
PROJECT COORDINATOR

JOVAN ZDRAVKOVIĆ
PRODUCER

KRISTINA PETRONIJEVIĆ
TEAM LEADER

ANĐELA VASKOVIĆ
TEAM LEADER

BRAT
Wellbeing Manager

naši DONATORI

naši PARTNERI

naša ČLANSTVA

Da li imate nekih pitanja?