Prva generacija mladih LGBTQI+ lidera i liderki: Liderski program projekta „Radimo zajedno”

U subotu, 22. juna zvanično je završen prvi Liderski program namenjen LGBTQI+ mladima u okviru projekta „Radimo zajedno”.

Tokom intezivnih 6 meseci trajanja Programa, 19 učesnika i učesnica je zajedno sa renomiranim predavačima i predavačicama imalo priliku da uči, istražuje i aktivno radi na praktičnom razvoju svojih liderskih veština, kao i sticanju novih znanja iz različitih oblasti.

Na završnom događaju, polaznicima_cama su se obratili Vojkan Arsić, direktor Centra E8, Sandra Veljković, programska menadžerka Centra E8 i Ivana Volf, koordinatorka psihocijalne podrške u Grupi “IZAĐI”. Tom prilikom oni su izrazili svoju sreću i zadovoljstvo zbog posvećenosti i truda svih polaznika_ca za vreme trajanja Programa.

Liderski program za mlade iz LGBTQI+ zajednice ima za cilj izgradnju sveobuhvatnih liderskih veština, kako bi se podstakao njihov karijerni razvoj, poboljšale njihove šanse za napredovanje na radnom mestu i omogućilo međusobno povezivanje, kao i umrežavanje sa LGBTQI+ preduzetnicima koji rade u različitim industrijama.

„RADIMO ZAJEDNO” je trogodišnji projekat čiji je cilj promocija raznolikosti, jednakih šansi i inkluzije na radnim mestima i u poslovnoj zajednici Srbije. Dokazivanjem da inkluzija svih pojedinaca_ki, uključujući i pripadnike_ce LGBTQI+ zajednice daje pozitivne efekte na privredu, kao i kroz edukaciju i angažovanje građana_ki da bolje razumeju važnost i vrednosti standarda raznolikosti, jednakih šansi i inkluzije (DEI standards – Diversity, Equity, Inclusion), projekat će unaprediti šanse ranjivih zajednica i time poboljšati njihov pojedinačan napredak u društvu.

Deo prve generacije Liderskog programa projekta „Radimo zajedno”

Liderski program se sastoji od devet obaveznih modula i pratećih aktivnosti. Tokom 6 meseci i održanih više od 30 predavanja i radionica, učesnici_e su uspešno savladali sledeće oblasti:

  • Adaptive leadership
  • Javni narativ
  • Process Communication Model
  • Employee Branding
  • Design Thinking
  • Preduzetničke veštine
  • Pokretanje društvenih promena

U kombinaciji sa dodatnim, opcionim sesijama, emotivnom i psihološkom podrškom, Liderski program projekta „RADIMO ZAJEDNO” pomogao je učesnicima_cama da razviju različite veštine i steknu znanja čiji je cilj bio da im pomognu kako u profesionalnom napredovanju, tako i ličnom rastu, ali i boljem razumevanju pozicije manjinskih grupa u poslovnom okruženju i zakonskih praksi Republike Srbije koje se odnose na LGBTQI+ zajednicu.

Ogromnu zahvalnost dugujemo predavačima i predavačicama, iz brojnih organizacija i kompanija, okupljenih oko projekta „RADIMO ZAJEDNO”, uključujući: Grupu „Izađi”; Centar E8; ChangeLab Global; People Power Health; Bujoo Education; Leading Change Network; Atria Group; Impact HUB; Represent Academy; Talks and Folks; Canvas i druge.

Više informacija o Liderskom programu možete saznati ovde.

Nominacije i prijave za narednu generaciju polaznika i polaznica Programa biće otvorena početkom septembra 2024. godine, zato pratite naš veb-sajt, kao i društvene mreže Instagram, Facebook, LinkedIn i X

Projekat je podržan od strane USAID-a u Srbiji, a sprovodi ga Grupa „Izađi” iz Novog Sada, u saradnji sa Centrom E8, Impact Hub Belgrade, Making Cents International i McCann Beograd.