Izvršni_a producent_kinja: KONKURS ZA POSAO (Centar E8, Reflektor teatar)

Producent_kinja Reflektor teatra – KONKURS ZA POSAO U CENTRU E8

Pozicija: Izvršni producent / Izvršna producentkinja Reflektor teatra
Lokacija: Kancelarija i Scena Reflektor teatra na Dorćol Platz-u; kancelarija Centra E8 na Dorćolu, Beograd
Radno vreme: Puno radno vreme
Angažman: Ugovor o radu 
Period angažmana: Godinu dana (3+9 meseci) sa mogućnošću produžetka
Očekivani početak angažmana: 15. novembar 2023.


Centar E8.

CENTAR E8 je organizacija koja radi sa mladima i za mlade. Osnovani smo 2004. godine u Beogradu, kao omladinska organizacija. Tokom devetnaest godina kontinuiranog rada, porasli smo i profilisali se u ekspertsku organizaciju, čiji su programi namenjeni omladini, širom Srbije. CENTAR E8 danas je zajednica, koju čine stalni programi i entiteti, uključujući: REFLEKTOR TEATAR (osnovan 2012) kao društveno-angažovano pozorište sa stalnim repertoarom; ZOOMER.RS (osnovan 2020) – omladinsku internet platormu čije sadržaje kreiraju mladi, za mlade; PROGRAM ZA RODNU RAVNOPRAVNOST i PROGRAM ZA POLITIČKU PARTICIPACIJU. Naš rad jedinstven je i prepoznatljiv po kombinaciji neformalne edukacije i omladinskog rada, sa pozorišnom, kulturnom i medijskom produkcijom.


Ukratko.

REFLEKTOR TEATAR je društveno-anagžovano pozorište, koje posluje u okviru Centra E8. Za jedanaest godina postojanja, producirali smo petnaest pozorišnih predstava, izvedenih preko 600 puta, u 50 gradova, 16 država i 10 sela Srbije. Naša scena, kancelarija i fundus, nalaze se u prostoru Dorćol Platz-a (Dobračina 59b), gde igramo od 3-7 predstava, svakog meseca. Naše predstave redovno gostuju u Srbiji, regionu, a poveremeno i na široj međunarodnoj sceni. Takođe, na Sceni Reflektor teatra u Dorćol Platzu, organizujemo gostovanja drugih umetnika_ca i kolektiva sa nezavisne scene izvođačkih umetnosti.

Predstave koje pravimo i igramo nisu klasične, ni dramske. Karakteriše ih izrazita političnost, dokumentarnost i edukativni pristup, ne samo prema publici, već i prema svim članovima i članicama ekipe. Sve naše predstave, nastaju kroz višemesečne istraživačke procese, koji uključuju radionice, masterklasove, razgovore sa ekspertima za teme koje istražujemo, kao i pristup nazvan: Pozorište kao omladinski rad, koji podrazumeva da radimo sa mladim umetnicima_cama, koji mogu, ali ne moraju imati formalno umetničko obrazovanje. Naša stalna publika je više od publike: to je zajednica koja deli naše društvene vrednosti, oko čijeg se razvoja neprekidno trudimo.

Sve naše predstave, bave se gorućim društvenim temama, a ideje koje promovišemo uvek su vezane za princip građanske i lične odgovornosti; poštovanje ljudskih prava i vrednosti civilnog društva.  

Više informacija: www.reflektorteatar.rs


Pozicija.

REFLEKTOR TEATAR čini zajednica od preko stotinu umetnika_ca, glumaca, glumica i mladih volontera_ki, koje okupljamo u okviru Omladinskog kluba Reflektor teatra. Zajednicu vodi i koordiniše mali, dinamičan i entuzijastičan tim, sastavljen od ko-osnivača pozorišta. Producent odnosno: producentkinja koju tražimo, ravnopravan je član_ica ovog malog tima, zbog čega od novog saradnika ili saradnice, očekujemo maksimalnu posvećenost, koncetraciju i spremnost za rad. 

Zaduženja i zadaci u timu Reflektor teatra, dele se na nedeljnom i dnevnom nivou, u skladu sa aktuelnim repertoarom. Obim posla, može da varira: neki periodi su intezivniji od drugih. Ukupno radno vreme je 40 sati nedeljno, ali to vreme nije fiksno već se usklađuje prema aktuelnom repertoaru. Česta su službena putovanja. Kada se igraju predstave, radi se i uveče; a povremeno se radi i vikendima. Rad vikendom može se kompenzovati slobodnim danima u toku radne nedelje.


Šta ćeš raditi u timu Reflektor teatra?

 • Bavićeš se produkcijom i organizacijom predstava i drugih javnih programa Reflektor teatra.
 • Zajedno sa ostalim članovima tima, bavićeš se koordinacijom repertoara i komunikacijom sa glumicima_cama, tehnikom, autorima_kama predstava i Omladinskim klubom.
 • Svakodnevno ćeš biti u komunikaciji sa timom Centra E8, kao i drugim saradnicima_cama, partnerima i publikom.
 • Upravljaćeš kancelarijom, fundusom, biletarnicom i mini-shopom za prodaju naših suvenira.
 • Organizovaćeš probe, radionice, masterklasove i druge, interne programe u radu Reflektor teatra.
 • Bavićeš se prodajom karata i organizacijom prodaje karata.
 • Bavićeš se komunikacijom putem društvenih mreža (sa fokusom na Instagram);
 • Učestvovaćeš u osmišljavanju repertoara, predstava i marketinških strategija oglašavanja;
 • Koordinisaćeš rad volontera_ki okupljenih u Omladinskom klubu Reflektor teatra.
 • Organizovaćeš službena putovanja i gostovanja (vođa puta).

Šta treba da doneseš sa sobom u Reflektor teatar i Centar E8?

 • Poznavanje pozorišne kulture i elementarno poznavanje prilika na nezavisnoj sceni izvođačkih umetnosti u Srbiji. Prethodno profesionalno iskustvo rada u pozorištu, nije neophodno ali je dobrodošlo.
 • Interesovanje za alternativne, eksperimentalne pozorišne prisupe i formate.
 • Napredne organizacine veštine i veštine planiranja.
 • Odlične veštine komunikacije, uključujući ljubaznost.
 • Elementarno poznavanje dosadašnjeg rada Reflektor teatra.
 • Elementarno poznavanje rada organizacija civilnog društva, koje se finansiraju projektno.
 • Elementarno poznavanje projektnog menadžmenta.
 • Iskustvo u radu sa mladima i za mlade. Ukoliko si i sam_a mlada osoba, poželjno je da imaš iskustvo neformalnog pozorišnog obrazovanja, u odrastanju.   
 • Odlično poznavanje rada na računaru (Office; Google Workspace), napredno poznavanje društvenih mreža i razumevanje drugih online alata (Canva; HootSuite; ConstantContact).
 • Znanje engleskog jezika (usmeno i pismeno).
 • Kreativnost, otvorenost, iskrenost i radoznalost.
 • Odgovornost, posvećenost i efikasnost u radu.

Prijava.

Ukoliko veruješ da ispunjavaš ove uslove, ohrabrujemo te da pošalješ PRIJAVU, najkasnije do 31. oktobra 2023, popunjavanjem ONLINE FORMULARA. 


Prijava sadrži generalna pitanja o tebi i tvom dosadašnjem radu, prostor gde možeš da upload-uješ svoj CV, kao i deo gde s nama možeš da podeliš svoje motive za rad u Reflektor teatru i Centru E8. Molimo te da posebnu pažnju obratiš na motivaciono pismo, jer ono može biti presudno za dalji proces selekcije.

Prijavu je jedino moguće popuniti i poslati preko online sistema. Druge vrste prijave (e-mail, lično, telefonski…) neće biti uzete u razmatranje.

Dodatna pitanja, ukoliko ih imaš, možeš da nam uputiš pismenim putem na adresu centar@e8.org.rs

O rezultatima konkursa obavestićemoi kandidate i kandidatkinje koji uđu u uži izbor. Oni će biti pozvani na razgovor i upućeni u dalje procedure ovog konkursa.

Hvala i SREĆNO!