DEVETNAEST GODINA CENTRA E8

Danas nam je divan dan, divan dan, divan dan! … Jer, CENTAR E8 danas proslavlja 19 godina od osnivanja i svoj 19. rođendan, u radu s mladima i za mlade.

Prošle godine, kao organizacija, postali smo punoletni, pa smo ovaj dan obeležili sloganom „Punoletsvo je nova odgovornost“. Slogan je bio neka vrsta naše rođendanske odluke i zato, danas, sa ogromnim zadovoljstvom, objavljujemo da smo svoju rođendansku odluku – ispoštovali!

Šta više: da smo nadmašili i sopstvena očekivanja.

U dvedesetu, jubilarnu godinu, ulazimo jači i veći nego ikad!

Naš stalni tim, danas broji DVANAEST zaposlenih. Naš trenerski tim, porastao je na DVADESET trenera i trenerica, svakodnevno angažovanih u programima vršnjačke edukacije. U okviru programa za političku participaciju, okupili smo mrežu od STO TRIDESET aktivista i aktivistkinja, što je jedna od najvećih aktivističkih mreža u regionu. U volonterskim programima, okupljamo DVADESETORO mladih, a redakcija našeg portala Zoomer broji DVANAEST članova. Kada se tome doda više od ČETRDESETORO glumaca i preko STOTINU umetnika/ca u zajednici koju okuplja Reflektor teatar, ovaj rođendan proslavljamo ponosni na činjenicu da smo PORASLI.

Da smo odrasli, dokazuje i sledeći podatak: u 2022. godini, radili smo na JEDANAEST projekata. Nevezano za projektne aktivnosti, naš Reflektor teatar, imao je kontinuirani repertoar, sa ŠEZDESET I DVE odigrane predstave. Isto tako, svakodnevno smo objavljivali sadržaje različitih medijskih formata na portalu Zoomer. U zbiru, to je: SEDAMSTO ČETRDESET PET članaka, SEDAM video serijala, sa SEDAMDESET epizoda i TRI audio serijala od DVADESET SEDAM epizoda. Takođe, proslavili smo punoletstvo Centra E8, drugi rođendan Zoomera, kao i deset godina od osnivanja Reflektor teatra.

Svi naši rezultati, ne mogu se popisati ukratko… i zato vam, za 19. rođendan Centra E8, predstavljamo publikaciju OSMICA. To je GODIŠNJI IZVEŠTAJ o našem radu, u 2022. Nadamo se da ćete odvojiti vreme da ga pročitate i zahvaljujemo vam se – na podršci, saradnji i učešću u našim programima.

Nastavljamo, jače i hrabrije… kao organizacija koja raste i prostor u kome se odrasta!

HVALA VAM što ste tu, sa nama… i što nam dajete priliku da budemo tu za vas!

ŽIVELI, ŽIVELI i SREĆNI NAM BILI!

Centar E8 / Reflektor teatar / Zoomer.rs

22. februar 2023.

Godišnji izveštaj 2022