4. GODIŠNJA SKUPŠTINA REFLEKTOR TEATRA: Pavle Grebenar i Marko Panajotović – najbolji glumci jubilarne sezone “Za desetku”

U nedelju, 29. januara, održana je redovna, 4. Godišnja Skupština Reflektor teatra. U rad Skupštine, uključili su se glumci i glumice svih igrajućih predstava, predstavnici autorskih ekipa, volonterke, volonteri, članovi Upravnog odbora i producentski tim Reflektor teatra.

Tema Skupštine bila je sezona “Svetla strana scene”, pa je tom prilikom predstavljen godišnji plan rada Reflektor teatra, za 2022. Takođe, razgovaralo se o rezultatima sezone “Za desetku”, koja je: sa pet novih premijera i 62 odigrane predstave, proglašena “rekorderskom”, ne samo jubilarnom, već i najupelijom sezonom u maloj istorij Reflektor teatra.

Nakon uvodnog dela, podelili smo se u četiri radne grupe, posvećene razvoju najvažnijih planova i ideja, za 2023, kako u umetničkom, tako i u produkcionom smislu.

Na kraju, svi prisutni, imali su prilike da glasaju za Najboljeg glumca/glumicu u sezoni “Za desetku”.

Većinom glasova, ovu nagradu osvojio je PAVLE GREBENAR, za više uloga u predstavi “Betmen, Robin, Beograd”, sa posebnim akcetnom na ulogu SUZANE, koju naš Pavle igra sa pravom merom dramskog i postdramskog izraza: uz mnogo empatije, ali i neizbežni komentar.

Pored Pavla Grebenara, Nagrada za najagažovanijeg glumca (MVP Reflekror teatra) dodeljena je Marku Panajotoviću, koji je od ukupno 62 predstave, odigrane u 2022., na sceni bio čak 42 puta.

Nakon Skupštine Reflektor teatra, usledio je “Ustav” Reflektor teatra, odnosno: igranje naše predstave, nastale u koprodukciji sa Grupa Grupom, iz Kraljeva, u okviru projekta “Kultura za demokratiju”.  Nakon poklona, usledila je dodela nagrada Marku Panajotoviću i Pavlu Grebenaru.

Čestitamo glumcima sezone i zahvaljujemo se ekipi Reflektor teatra, na učešću u Skupštini!

HVALA VAM, što stojite sa nama na SVETLOJ STRANI SCENE!

REFLEKTOR TEATAR