Poziv za „EU Influencers” trening

Zainteresovani ste za funkcionisanje Evropske unije, želite da proširite svoja znanja o demokratiji, da osnažite svoje veštine medijske pismenosti i prepoznavanja lažnih vesti – ovo je poziv za vas.

Centar E8 poziva mlade od 18 do 25 godina, da budu deo EU influencers projekta i učestvuju na treningu koji će se održati u Beogradu od 28. i 29. januara 2023. godine. 

Na treningu ćete unaprediti svoja znanja o funkcionkisanju političkog sistema Evropske Unije, usavršićete znanja potrebna da razumete medije i informisanje, naučićete da razlikujete lažne vesti od proverenih i objektivnih informacija.

Nakon završenog treninga, učestvovaćete u realizaciji lokalnih akcija i inicijativa sa ciljem širenja znanja o medijima, Evropskoj uniji i političkoj participaciji. 

Imaćete priliku da vam svoja znanje i iskustva o ovim temama prenesu polaznici ovog projekta koji su prošli trening o ovim temama sa svojim vršnjacima iz Hrvatske, Portugala, Švedske i Italije. 

Cilj „EU Influencers” projekta je da poveže i osnaži mlade ljude, koji mogu biti influenseri u svojoj zajednici, da utiču na vršnjake i pokrenu ih, koristeći svoj uticaj na  društvenim mrežama. Mladi iz Srbije, Italije, Švedske, Portugala i Hrvatske imaće aktivnu ulogu u prenošenju znanja o funkcionisanju Evropske unije i u razvijanju kritičkog mišljena kroz borbu protiv dezinformacija.

Projekat je podržan od strane Evropske unije kroz program „Erasmus +” a partneri na projektu pored Centra E8 su LAG Zagorje Sutla (Hrvatska), DYPALL (Portugal), African Empowerment Centre (Švedska) i Elios (Italija).

Za više informacija, budite slobodni da nas kontaktirate na mejl – sandra@e8.org.rs

Prijavite se na ovom linku: https://forms.gle/sBYoorMFwRQ4sc8k8

Rok za prijavu je 20. januar 2023.