Prvi partnerski sastanak na projektu „EU Influencers”

U toku ove nedelje, od ponedeljka, 26. septembra, do četvrtka, 29. septembra, u gradu Acierale na Siciliji, održan je prvi partnerski sastanak povodm projekta „EU Influencers”. Tokom četvorodnevnog sastanka, partneri su imali prilike da se bolje upoznaju i rade na planiranju i realizaciji narednih aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti  jeste i trening koji će se održati u Beogradu, u period od 10. do 15. novembra.

 

Cilj „EU Influencers” projekta je da poveže i osnaži mlade ljude, koji mogu biti influenseri u svojoj zajednici, da utiču na vršnjake i pokrenu ih, koristeći svoj uticaj na  društvenim mrežama. Mladi iz Srbije. Italije, Švedske, Portugala i Hrvatske imaće aktivnu ulogu u prenošenju znanja o funkcionisanju Evropske unije i u razvijanju kritičkog mišljena kroz borbu protiv dezinformacija.

Projekat je podržan od strane Evropske unije kroz program „Erasmus +” a partneri na projektu pored Centra E8 su LAG Zagorje Sutla (Hrvatska), DYPALL (Portugal) , African Empowerment Centre (Švedska) i Elios (Italija).