Svečana premijera filma “DRAGI JA” i panel diskusija o obrazovanju zasnovanom na životnim veštinama

Centar E8, CARE International Balkan i regionalna mreže Inicijativa mladića pozivaju Vas na svečanu premijeru dokumentarnog filma „Dragi ja: ovo je moja priča“, u utorak, 12. aprila, od 18 časova, na Dorćol Platzu.

Ovo je regionalni događaj, jer će film “Dragi ja” istovremeno biti prikazan u Banjoj Luci, Prištini i drugim gradovima regiona u kojima Inicijativa mladića trenutno implementira projekat „Budućnost za mlade“.

Nakon projekcije filma biće organizovan razgovor sa učesnicima i panel diskusija na temu obrazovanja zasnovanog na životnim veštinama.

U panel diskusiji OBRAZOVANJE ZASNOVANO NA ŽIVOTNIM VEŠTIMA učestvuju: mr Milja KRIVOKUĆA, savetnica u Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Nataša STOJANOVIĆ, pedagoškinja Gimnazije „Sveti Sava“; Nađa DUHAČEK, predavačica i obrazovna koordinatorka Centra za ženske studije; Maja MAKSIMOVIĆ, predavačica na Katedri za andragogiju Filozofskog fakulteta i Nemanja MARINOVIĆ, iz Centra E8, koordinator projekta „Budućnost za mlade“ Inicijative mladića. Diskusiju moderira Milena BOGAVAC, kreativna direktorka Centra E8.

Pre početka panel diskusije, okupljenima će se obratiti: Vojislav ARSIĆ, izvršni direktor Centra E8, jedan od osnivača Inicijative mladića i Sara DERETA, projektna menadžerka organizacije Care International Balkans.

FILM „DRAGI JA“ prati trojicu članova Inicijative mladića i njihovo odrastanje, od trenutka kada su se kao srednjoškolci pridružili programima Inicijative mladića, do danas kada rade kao treneri i edukatori, novim generacijama mladih. U filmu, govore o tome šta su naučili o sebi, a šta o društvu; koje su životne veštine usvojili u okviru edukativnih programa Inicijative mladića; o različitim izazovima svog odrastanja koje su prevazišli i o temama kojima danas podučavaju mladiće i devojke.  Film je nastao u produkciji Centra E8, u okviru Inicijative mladića.

STARRING: Đorđe TRBOJEVIĆ, student Fakulteta političkih nauka, trener na projektu “Budućnost za mlade”; Nikola VASIĆ, preduzetnik, trener na projektu “Budućnost za mlade” i koordinator Budi muško kluba Beograd; Deniz HOTI, omladinski radnik, ko-osnivač NVO Connecting.

INICIJATIVA MLADIĆA (YOUNG MEN INITIATIVE – YMI) je regionalni program CARE International Balkans sa kontinuitetom od 2006. godine koji uključuje ministarstva obrazovanja, pedagoške zavode, škole, učenice i učenike, roditelje i nevladine organizacije u partnerski i proaktivni proces razvoja, testiranja i unapređenja obrazovnih programa, a u cilju stvaranja kvalitetnijih obrazovnih i zdravstvenih prilika za mlade. Program se uspešno realizuje u Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu*, Bosni i Hercegovini (BiH), Albaniji i delom u Crnoj Gori. Inicijativa mladića i njegov najznačajniji obrazovni Program Y dokazano su efikasni u smanjenju nasilja, eliminaciji štetnih socijalnih faktora, povećanju stepena rodne ravnopravnosti i razvoju zdravih životnih navika adolescenata u raznolikom političkom, institucionalnom, kulturnom i nacionalnom kontekstu zemalja Balkana.

Dobrodošli/e!