Počeli smo. Kampanja #IDEGLAS

Više od sto mladih aktivistkinja i aktivista okuipilo se 1. marta u Dorćol Platzu odakle su krenuli u zajedničku akciju u suret predstojećim izborima.

Naša misija je da motivišemo sugrađane da ostvare svoje pravo glasa na predstjećim beogradskim izborima, a cilj nam je povećanje izlaznosti.

Do izbora 3. aprila očekujte nas na svojim vratima.

Želimo da vas upoznamo, da čujemo vaše stavove i da vam pokažemo ŠTA MOŽE VAŠ GLAS!

Ne zanima nas za koga ćete glasati, samo želimo da vas ohrabrimo da iskoristite svoje građansko pravo.

Cilj nam je da dokažemo da je svaki glas na izborima važan i da mladi nisu apatični i nezainteresovani za društvo u kome žive.  

#IdeGlas je društvena kampanja koja promoviše aktivizam mladih i političku participaciju građana i građanki u izbornim procesima. Kampanja je fokusirana na predstojeće izbore, zakazane za 3. april 2022.

Poštujući pravila apsolutne stranačke neutralnosti i bez agitovanja za bilo koju političku opciju, cilj nam je da podignemo izlaznost na izborima, ali i svest o konceptu aktivnog građanstva i značaju učestvovanja u demokratskim procesima. Kampanju realizuje Centar E8, usmeren na rad sa mladima i za mlade. Zato je u sve faze rada, od priprema i razvoja poruka do izlaska na ulice Beograda i razgovora sa sugrađanima, uključeno više od sto mladih ljudi, studenata i studentkinja. U radu na ovoj kampanji oni su dobili priliku da uče o političkoj participaciji i građanskom aktivizmu; da istražuju specifične lokalne probleme u beogradskim opštinama; da komuniciraju sa građanima u direktnom terenskom radu, da izveštavaju sa terena, kroz pisanje i objavljivanje članaka na portalu zoomer.rs, kao i da svojim idejama doprinesu kreiranju sadržaja i dizajna svih promotivnih materijala.

Budite deo naše onlajn zajednice. Na našem sajtu i društvenim mrežama očekuju vas svakodnevni edukativni i zanimljivi sadržaji na temu izbornih procesa i političke participacije.

Zapratite nas, šerujte naše sadržaje, pišite nam i, naravno, OTVORITE NAM VRATA. Podržite kampanju #IDEGLAS.

 

ideglas.rs