Novi projekat Centra E8 pod pokroviteljstvom UN WOMEN: DEVOJKE I MLADE ŽENE KAO SUPER-HEROINE DRUŠTVA

Lepe vesti za Osmi mart! Centar E8 počinje rad na projektu namenjenom devojkama i mladim ženama  #SUPREGIRLS pod pokroviteljstvom Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN WOMEN.

 

Planirane aktivnosti uključuju edukativne radionice životnih veština po metodologiji našeg Programa Ž; kreativne radionice pisanja i javnog nastupa; predavanja i serijale na našem portalu ZOOMER, ali i deo kome se posebno radujemo. To je produkcija pozorišne predstave „Devojčice“, na repertoaru Reflektor teatra, od oktobra 2022.

 

Predstava „Devojčice“ biće dokumentarna, omladinska predstava o odrastanju mladih žena, u Srbiji, danas. Slično kao sa našim komadom „Muškarčine“, koji se igra od 2012, ali će koautorska i izvođačka ekipa, ovoga puta – biti devojke, zainteresovane da s nama istražuju pritanja roda, ženskih prava i iskustava odrastanja, u patrijarhalnom društvu. Biće će to mlade žene, iz različitih društvenih grupa, sa zajedničkim interesovanjem za glumu, pozorište, muziku, ples i aktivizam.

 

Projekat se realizuje uz podršku Delegacije Evropske unije kroz program „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“. Gratnovi u okviru ovog programa, dodeljeni su i organizacijama: Forum žena Prijepolja, Žensko udruženje Kolubarskog okruga, Udruženje poslovnih žena Srbije, Akademija ženskog preduzetništva i RES fondacija. Svi ugovori, svečano su uručeni predstavnicama ovih organizacija, na svečanom skupu povodom Međunarodnog dana žena, održanom u Kuli Nebojša, 7. marta 2022.