Edukacija o maskulinitetu: Trening Budi muško – menjaj pravila ovog leta na Kopaoniku

Rad sa mladićima nastavljamo ovog leta, sprovodeći treninge prema metodologiji Programa M, a u saradnji sa organizacijom Fenomena iz Kraljeva. Aktivnosti se sprovode na projektu Moć promene koji ulazi u treću godinu svoje implementacije.

Sa momcima iz Sombora, Novog Sada, Zaječara, Čajetine, Aleksinca i Niša, imaćemo priliku da razgovaramo o principima rodne ravnopravnosti, prevenciji rodno zasnovanog nasilja, ali i o svim ostalim oblicima interpersonalnog nasilja, poput online nasilja, vršnjačkog nasilja i seksualnog nasilja. Tokom treninga ćemo se baviti i zdravim načinima izražavanja sopstvenih osećanja, kao i pitanjem granica u međuljudskim odnosima, naročito emotivnim.

Glavni cilj treninga je da pruži osnovne informacije o prevenciji, osnaži mladiće da preispituju svoje prakse, stavove i ponašanja, ali i da ih ohrabri da stečena znanja dele sa svojim vršnjacima koji možda nisu imali prilike da se susretnu sa ovakvim ili sličnim programima.

Formular za prijave nalazi se na ovde, a treninzi se održavaju u tri termina: 19 – 21. jun; 10 – 12. jul i 24 – 26. jul i namenjeni su srednjoškolcima, momcima uzrasta od 15 do 19 godina iz naznačenih gradova. Najaktivniji i najvredniji mladići biće pozvani da učestvuju na letnjem kampu koji će se održati u avgustu. Sva dodatna pitanja i nedoumice, ili prijave zainteresovanih mladića, možete proslediti na mejl adresu jana@e8.org.rs.