„Provedi se i zaradi džeparac“ – aktivacija Leto #za5 priskače u pomoć mladima koji traže letnje poslove

Tokom pet toplih dana na Adi Ciganliji, događaj Leto #za5 posetilo je preko 2000 mladih ljudi. Događaj je organizovan u okviru velikog nacionalnog projekta Budućnost #za5 koji već tri godine mladima pruža ključne informacije i veštine neophodne za uspešno pronalaženje poslova.

Na Adi Ciganliji, pred sam početak kalendarskog leta, mladi su imali priliku da se na opušten i neformalan način informišu o letnjim poslovima, studentskim organizacijama i najjednostavnijim načinima da se zaradi džeparac. Pored toga, imali su priliku i da nauče kako se pravi uspešan CV, kako se koristi društvena mreža LinkedIn, ali i da učestvuju u simulaciji razgovora za posao. U pauzama informisanja i učenja, posetioci su imali priliku da čuju priče mladih sportistkinja, glumaca i studenata o njihovim profesionalnim počecima.

Za pet dana zajedničkog druženja prikupili smo 350 CV-jeva i prijava za posao u kompanijama i ugostiteljskim objektima koji su odlučili da pruže šansu mladima da steknu prvo radno iskustvo i na vreme počnu da grade svoje biografije. Nadamo se da će Leto #za5 svima ostati u lepom sećanju kao uspešan posrednik i pametan saveznik u pronalaženju prvog posla.