Osvojena nagrada Global Education Innovation Award!

Sa velikim ponosom objavljujemo da su Young Men Initiative/Inicijativa mladića, regionalna mreža i program rada sa mladićima, poznat i kao “Budi muško” program, dobitnici ovogodišnjeg Global Education Innovation Award! Čast nam je što smo deo ovog programa i sprovodimo ga u Srbiji još od 2008. godine.

Naš rad sa mladićima i muškarcima je tokom godina obuhvatio brojne treninge i edukativne radionice, javne akcije i kampanje, stručne i omladinske konferencije i skupove, letnje kampove, okrugle stolove i diskusije, pozorišne predstave i brojne druge aktivnosti. U Srbiji smo, za sada, radili u preko 40 gradova i opština, na edukaciji mladića o temama rodne ravnopravnosti, prevencije nasilja i posebno rodno zasnovanog nasilja, zdravih stilova života i seksualno-reproduktivnog zdravlja.

CARE International Balkans je pokrenuo i koordiniše ovaj program koji se u saradnji sa 9 partnerskih organizacija sprovodi širom Balkana. Ovom prilikom je osvojena prestižna nagradu za inovacije u obrazovanju koju dodeljuje GENE – Global Education Network Europe (Evropska mreža za globalno obrazovanje). GENE svojim radom nastoji da prepozna značaj inovacija u globalnom obrazovanju dodeljivanjem svoje nagrade Global Education Innovation Award.

Ova nagrada ima za cilj da doprinese razvoju projekata globalnog obrazovanja koji donose pozitivne promene i otvaraju oči i umove ljudi prema realnostima sveta, na lokalnom i globalnom nivou. Ona promoviše inicijative globalnog obrazovanja koje mogu ostvariti ove promene kroz kreativnost, učešće, direktnu akciju, sinergiju i inovaciju, a sa krajnjim ciljem da podstakne razvoj javnih politika.

Innovation Award (Nagrada za inovacije) je dodeljena po prvi put ove godine i pristiglo je 80 prijava iz 26 zemalja a projekat Young Men Initiative je među 12 dobitnika nagrade Global Education Innovation Award!

Ceremonija dodele nagrada održana je u Nikoziji, Kipar, 6. oktobra 2017. godine, tokom koje je predstavnica CARE-a Marina Starčević-Cviko takođe učestvovala u radu Okruglog stola “Razmišljanja o inovacijama i kvalitetu u globalnom obrazovanju”, zajedno sa drugim dobitnicima nagrade. Svih 12 dobitnika nagrade su potom učestvovali na završnoj sesiji Okruglog stola “Informacije o političkim i konceptualnim izazovima”. Nakon ove sesije usledila je ceremonija dodele nagrada koja je započeta prezentacijom projekata i dodelom nagrada i priznanja. Dodatni benefiti od ovog događaja se takođe odnose na umrežavanje među učesnicima i učesnicama i razgovore o budućoj saradnji.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *