Zoran Kesić je ”Pravi muškarac”!

Zoran Kesić je ”Pravi muškarac”!

Na međunarodni dan muškaraca, 19. novembra u Mikser House dodeljena je nagrada ”Pravi muškarac” 2015.

Nagrada ‘’Pravi muškarac’’ je osnivana sa idejom da dobitnici nagrade budu modeli ponašanja i pozitivni primeri muškosti za mladiće i dečake. Muškarci, kao očevi, prijatelji, donosioci odluka, lideri, imaju značajnu ulogu u borbi protiv nasilja i svojim angažovanjem u društvu bi trebalo da postanu pozitivni idoli mladih ljudi.

kesic-mondo-stefan-stojanovic-29

Nagrada se dodeljuje pojedincu koji se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ranopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

Dobitnici nagrade do sad su bili: Marko Somborac, autor i crtač stripova u novinama ‘’Blic’’ i Saša Janković, zaštitnik građana Republike Srbije Marko Šelić Marčelo, muzičar i književnik. Žiri čine dosadašnji dobitnici nagrade.

Odlukom žirija nagradu je ove godine dobio:

Zoran Kesić – novinar, voditelj, TV autor

Nagrada je pokrenuta od strane Centra E8.

Prisutnima se prvo obratio Vojislav Arsić, izvršni direktor Centra E8: ”U Srbiji su ove godine u porodično partnerskom nasilju ubijene 32 žene. Ove žene nisu ubili samo njihovi partneri i biviši partneri, njih je ubila Srbija. Ubila ih je komšinica koja je tolerisala nasilje, ubili su ih političari koji ne sprovode zakone, ubili su ih mediji, policajci, tužioci i sudije. Kada smo ustanovili ovu nagradu, odlučili smo da prve tri godine mi formiramo žiri, a da nakon tri, žiri postanu svi predhodni dobitnici. Ove godine su prvi put žiri sačinjavali predhodni dobitnici, Marko Somborac, Saša Janković i Marčelo. Srećan sam što ove godine nagradu dobija Zoran Kesić. Mislim da kao i predhodnih godina odlazi u prave ruke i želim da mu se zahvalim na tome što je pravi muškarac, a u ovoj Srbiji sve je teže biti, u bilo kom smislu, PRAVI.”

kesic-mondo-stefan-stojanovic-27

Nakon toga prisutnima se obratio prošlogodišnji dobitnik, Marko Šelić Marčelo: ”Citiraću Spider Jerusalema: Svaki zakon koji ograničava osnovne ljudske slobode, svaka laž o onome do čega mi je stalo, svaki zločin koji njihova politika počini protiv mene – zbog toga ustajem! To postižemo, pokazujemo im da su odgovorni. Dok nas guraju natrag u tor tihog mediokritetstva pokažimo im da ih istinom možemo ganjati do samoga pakla. Zoran Kesić se ne bavi novinarstvom nego istinom i zato je zaslužio ovu nagradu.”

A nakon njega i dobitnik nagrade ”Pravi muškarac” za 2015, Zoran Kesić: ”Velika mi je čast što sam dobitnik ove nagrade. Još draže mi je što sam sad u društvu muškaraca koje i privatno poštujem i cenim njihov rad. Kada nagrada dođe od njih, to jeste velika čast. Imam taj dar da ljudima koje cenim i koje baš i ne cenim imam mogućnost da kažem šta mislim o njima i njihovim postupcima, i taj dar nikad ne bih menjao. Ja bih voleo da što više ljudi ima tu privilegiju koju imam i ja da kažu da misle i iznese svoj stav javno.”

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *