Trenerski tim

Trenerski tim

Tijana Mijalković

Trenerica

Tijana Mijalkovic

Od malena je volela da se bavi drugim stvarima pored škole. U osnovnoj školi se bavila volontiranjem u zoološkom vrtu, plivanjem, grnčarijom… U srednjoj se oprobala u mačevanju i plesu, ali je i otkrila svoju ljubav prema aktivizmu. Završila je Španski jezik i hispanske književnosti na Filološkom fakultetu, a zatim je na Pravnom fakultetu stekla zvanje “Master in European Integration Law” i na Fakultetu organizacionih nauka – Master menadžer ljudskih resursa. Aktivno se bavi debatom na univerzitetskom nivou. Hobi i strast joj je tango. Volela bi da se vrati svojoj drugoj ljubavi a to je jahanje konja. Planira da jedan deo svog života provede u Lisabonu, a da odatle „skokne“ do Latinske Amerike. Jedna je od osnivačica Centra E8.


Vanja Ristić

Trenerica

Vanja Ristic

Etnološkinja i antropološkinja. Dakle, voli da istražuje i da se bavi vizuelnom antropologijom Obožavateljka pasa svih rasa. Nekada takmičarka u ritmičkoj gimnastici, danas trenerica ovog sporta. Aktivistkinja od 15 godine. Prvi susret sa Centrom je imala kao učesnica treniga, a danas je ponosna trenerica E8. Dugo se bavila glumom, stoga nije čudo što su joj pokret i teatar velike strasti. Trenutno isprobava savremeni ples. Voli duge šetnje u nepoznatim gradovima, dokumentarne (etnografske) filmove, brokoli i da vozi bicikl.


Jana Mišović

Trenerica

Jana slika
Do pete godine sam bila pas Bjanka u telu devojčice, nešto malo kasnije sam prerasla u Milicu, najmlađu članicu ekipe serije “Otvorena vrata”, a danas sam sestra, drugarica, ćerka, koleginica, devojka, kao i zadovoljna i ponosna studentkinja treće godine andragogije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam se bavila tenisom, pa zatim odbojkom, ali je ljubav prema filmu, pozorištu, muzici i modi usmerila moje dalje izbore. Tako sam se dugo bavila slikanjem, a sada se bavim etno muzikom. Ne volim kategorizacije, podele, a samim tim ni eliminacije na tome zasnovane. Već neko vreme volontiram u školama za osnovno obrazovanje odraslih. Zagovornik sam socijalne pravde. Propagiram celoživotno učenje bilo ono formalno, neforlmalno ili inforlmano, učenje da se zna, učenje za rad, učenje da se bude i učenje da se živi zajedno.


Saša Tasić

Trener

Saša Tasic

Diplomirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu. Radio kao koordinator, asistent na projektima i trener u Alternativnom Kulturnom Centru (Niš), Generatoru (Vranje), a sve je počelo volonterskim radom u Grupi 484 davne 2001. U trenerskom radu posebno voli da koristi tehnike teatra. Crta, šije, kreči, pleše, gletuje, kuva, cepa drva, dekoriše…Voli knjige, teške drame od filmova, socijalni konstrukcionizam, neomarksizam,queer teoriju, crni humor, lascivne šale, magično i mistično, naoštrene grafitne olovke, crno na belo i crno-belo. Smrt fašizmu!


Slobodan Manak

Trener

Slobodan Manak

Student ekonomije na završnoj godini, aktivni igrač ragbi lige, kao i trener mlađih kategorija u ragbi ligi. Odlično barata engleskim jezikom, a voleo bi da nauči cincarski (armanešti), nemački, italijanski, španski, esperanto, latinski. Nevladin sektor je nešto novo sa čime se susreće i pun je entuzijazma što se toga tiče, ipak volonterski rad mu nije nepoznat (Univerzijada, obnova Kraljeva, promocija sporta kod dece i omladine, borba za studentska prava, prava manjina).

Smatra da u bilo kom segmentu života je najbitnija snaga volje, i da sa dovoljnom količinom volje možemo promeniti Svet. Za sebe kaže da je realni optimista i deista. Ponosan je na svoje cincarsko poreklo. Veoma je zainteresovan za: psihologiju, obrazovanje, HR, ragbi ligu, vaspitanje, aktivizam mladih, debatu, itd. Opčinjen je Barselonom, dok mu Pariz nije prirastao za srce.

Životni moto mu je: „Nije bitno koliko jak udarac možeš da zadaš, bitno je koliko jak udarac možeš da podneseš i nastaviš dalje.“ R. B.


Vanja Rakić

Trener

Vanja Rakic

Studirao je ekonomiju, ali je shvatio da to nije za njega i u potpunosti se pronašao u omladinskom radu. Raduje se skorom završetku obuke za koordinatora programa omladinskog rada II stepena. Snažno veruje u koncept i moć volonterizma.  Jedan je od osnivača Kruševačkog amaterskog pozorišta i aktivni asistent u Kruševačkoj Kancelariji za mlade.

Bavi se grafičkim i veb dizajnom, kao i fotografijom. Opčinjen je dokumentarnom fotografijom pedesetih i šezdesetih godina XX veka i pravljenjem godišnjih muzičkih listi na Last.fm-u.

Ima neizmerno veliku ljubav prema Skandinaviji, remen nudlama, biciklizmu, Smitsima, ničim izazvanim zagrljajima, trešu i kempu, arhivskim fotografijama gradova u Srbiji, čajevima, Tambleru i narandžastim mačkama.  Želja mu je da usavrši znanje norveškog i nemačkog i da poseti baltički region.

Ponosni je vlasnik 6.711 poštanskih markica.


Miloš Vojinović

Trener

Milos Vojinovic

Diplomirani defektolog po struci. Obzirom na zvanje, obožava da radi i pomaže deci i odraslim licima sa smetnjama u razvoju, ali isto tako voli da radi i sa osobama tipične populacije. U različitnim NVO radi kao koordinator na projektima. Aktivizmom se bavi od srednje škole kroz različite aktivnosti i radionice edukativnog karaktera. Kao trener u Centru E8 uvideo je koliko je neformalno obrazovanje od krucijalnog značaja za adolescente sa kojima radi. Smatra da ne postoji bolji način od transverzalnog prenosa znanja kroz vršnjačku edukaciju. Planira da nastavi da se bavi aktivizmom i radom sa mladima koliko god mu mogućnosti to budu dozvoljavale. A dozvoljavaće. 🙂


Deniz Hoti

Trener

Deniz Hoti

Rođen u Kosovskoj Mitrovici 1987. godine, odrastao u Zvečanu, a danas živi i radi između Pančeva i Beograda. Poslednjih 5 godina je apsolvent Fakulteta organizacionih nauka, a više od godinu dana je zaljubljen u Ivanu. Inspirišu ga ljudi koji se na kreativan način bore za slobodu. Za sebe kaže da često voli da priča sam sa sobom dok korača na putu do kuće, na život gleda kao na jednu interesantnu igru u kojoj svakoga dana uči igrajući se. Živi u nadi da će jednoga dana važiti ista pravila igre za sve i eto razloga zašto baš Centar E8 i Budi Muško program.


Uroš Radulović

Trener

Uros Radulovic

Student sociologije na Filozofskom fakultetu, aktivan omladinac, kao i svaki mlad čovek, voli da se šali, zeza i naravno da putuje. Bavi se aktivizmom od svoje 13. godine, počevši sa organizacijom Čika Boca koja se bavi mladima lečenih od raka. Deo Budi muško kluba od 2012. koji mu je najduži projekat na kome je bio, i nada se da će i dalje biti. Član Nadzornog odbora Unije srednjoškolaca Srbije, i još nekih stvari sa strane.