Pravi muškarac 2015

Pravi muškarac 2015 Pravi muškarac 2015 Pravi muškarac 2015

Pravi muškarac 2015

Zoran Kesić

Dobitnik nagrade “Pravi muškarac” 2015.

Rođen sam u Beogradu 26.jula 1976. San mi je bio da postanem veliki fudbaler. Fudbal sam, sve do svoje dvadesete godine aktivno igrao u “Sinđeliću” i “Milicionaru”. Godine 1995. počinjem da radim na TV Studio B, prvo kao reporter Jutarnjeg programa, zatim kao voditelj emisije “Svetionik” i konačno kao autor dokumentarnih filmova u redakciji dokumentarnog programa.

Na jugoslovenskom Festivalu jeftinog filma u Subotici od 1998. do 2001. godine, za četiri svoja kratka filma osvajam ukupno pet nagrada. Filmove čuvam na kasetama, a nagrade su kod mame i tate. Na TV B92 prelazim 2000. Tumaram gradom sa kamerom u rancu i snimam sve što mi se učini interesantnim, a sve to u okviru moje prve autorske emisije “Bg Direkt”.

Vojsku služim 2002. u Raškoj u četi vojne policije. Po izlasku iz vojske tragam za novim smislom i inspiracijom, te iz tog traganja pokrećem novu autorsku emisiju o ezoteriji, magiji i paranormalnim pojavama pod nazivom “Viša sila”. 2003. godine prelazim na TV Metropolis i tu kreće moja humoristička faza koja traje i dan – danas. Najpre vodim živi kontakt program “Prekid programa”, potom pravim satirične minijature “Ozbiljne vesti”, da bi se konačno ove dve emisije ujedinile u, po mnogima kultni “Dezinformator”. To je u osnovi bila parodija informativnih emisija, a polazna tačka bilo je ismejavanje i duhovita kritika negativnih pojava i ličnosti u našem društvu.

Krajem 2008. prelazim na TV Fox i sa ekipom najbližih saradnika osnivam “Fajront republiku”. Umesto ranije polazne tačke – kritike negativnih pojava, potpuno menjam osnovu, te je ona sada isticanje pozitivnih stvari i ličnosti u našem okruženju. Kao veliki poštovalac institucije kafane, emisiju smeštam u takav milje i trudim se da dovodim u goste isključivo ličnosti za koje smatram da svojim radom, stavom i ponašanjem doprinose boljitku društva. 2012. godine zajedno sa bendom “Kesa i bombone” nastupam uživo pred publikom na svojevrsnim kabaretskim priredbama pod nazivom Fajront Republika 3D.

I konačno 2013. godine, zajedno sa rediteljem Aleksandrom Saničaninom i ekipom Njuz.neta pokrećem emisiju “24 minuta sa Zoranom Kesićem”. Ove godine sam dobio nagradu “Stanislav Staša Marinković” koju dodeljuje list “Danas” za novinarsku hrabrost.