Blogeri i blogerke

Blogeri i blogerke

Ivana Vujić

Ivana Vujic

Sigurna je da univerzitetsko obrazovanje treba da posluži svakoj indivdui za samostalno izgrađivanje, a ne za dobijanje diplome koju bi valjalo unovčiti. Diplomirala je Komparativnu književnost sa teorijom književnosti i sa željom da tokom školovanja radi na sebi, što je ostvarila; i sada privodi kraju master studije i uživa u istraživačkom radu povodom pisanja master rada na temu koja je opsesivno interesuje. Podržava ljude podstaknute unutrašnjim porivom pri svemu što čine. Intuitivno iskustvo smatra jedinom istinom. Ponosno nosi Jutpas (YouthPass) u džepčeti do srca, jer su tu skrivena vredna internacionalna iskustva, sećanja i mnogo dobrih ljudi sa osmehom na licu. Voli da se smeje i da na svom licu oseća zrake sunca, kapi kiše, sneg, vetar jer ima poverenja u Prirodu. Sigurna je da se isceljiteljske moći kriju u nama samamima i da moramo psihički ojačati kako bi ih osvetlili. Trudi se da ljudima pruži prilku da pokažu onu dobru stranu sebe.


Vana Filipovski

Vana F

Rođena u Beogradu, ali sa velikim kosmopolitskim težnjama. Završila četvrtu godinu fakulteta u Češkoj i svako svoje slobodno vreme planira da izdvoji za ponovnim susretom s njom. Diplomirala međunarodnu politiku na Fakultetu političkih nauka, i upisala Master iz Studija Mira na istom. U skladu s tim, veliko interesovanje o ljudskim pravima , prvenstveno njihovoj zaštiti. Voli da uči nove jezike, a u njenom cv-ju za sad stoje francuski i engleski. Planira da sve više posvećuje vreme pisanju, jer tu može najbolje da ispolji svoju kreativnost i smiri svakodnevnu analitičnost. Upoznavanje i prihvatanje raznovrsnosti je nešto što smatra najzanimljivijim, a ujedno i najbitnijim u životu. Voli osećaj kada je stranac u nekoj zemlji, čitanje i gledanje filmova. Kada bi ostala na svetu samo sa jednom vrstom hrane, to bi bez većeg razmišljanja, bio krompir.


Marija Matić

Marija Matic

Ona je indigo dete i dupla vodolija u horoskopu. Najveće simpatije gaji prema magarcima i psima, a posebno prema rasi Cane Corso. Divi se samoj pojavi i svemu što predstavlja cvet lotosa. Ima najudobniji zagrljaj i veoma je intuitivna. Osim što je vegetarijanka dodatnu energiju dobija slušajući Hurts, gledajući u Sunce, tokom sna ili đuskajući na žurkama i festivalima . Omladinka ekstremnog ponašanja koja teži ka balansu. Ljubiteljka teatra, dobre knjige, putovanja, bežanja iz zone komfora i svega što je kreativno i konstruktivno.
Volonterka od sedmog razreda, a u NV sektoru od prvog srednje. Obožava neformalno obrazovanje i ideju lifelong learning-a. Osim znanja i veština, stečeno iskustvo kroz obuke, putovanja i povezivanje sa ljudima su u njoj probudili želju da to i podeli sa svetom. Volela bi da se bavi omladinskim radom i planira, ako ostane da se školuje u Srbiji, da upiše FPN.


Tamara Prastalo

Tamara Prastalo

Nešto o meni, pa ovako, da počnemo. Studiram skandinavistiku u Boegradu, druga godina. Veliki zaljbljenik u Skandinaviju, pogovorovo u Norvešku, ali jednog dana planiram da živim u Njujorku. Volim da čitam i istražujem. Više volim serije nego filmove. Epska fantastika kao omiljeni žanr. Volonterizam i aktivizam. Želim da proputujem svet, ili bar Evropu. Jednog dana možda napišem knjigu. Inače stidljiva i povučena, ali umem da budem i vesela i komunakativna, kažu da moje raspoloženje zavisi od vremenskih prilika. Kratke priče u formi dnevnika su ono čime se najviše odlikuje moj stil pisanja (naravno, može tu da bude svega po malo). To bi ukratko bilo to.


Ognjen Nikolić

Ognjen

Maturant Pete beogradske gimnazije, koji ne zna čime će se baviti u životu, sem otkrivanja i uživanja u istom. Za Centar E8 saznao preko radionica BMK-a koje je pohadjao u junu. Svidevši im se njhov rad, odlučio je da ih smara i gura im se u sve što rade. Voli muziku, pisanu reč, pozorište i uopšte umetnost koja ume da ga dotakne. Takodje je pomalo i nerd i voli stripove i superherojske filmove. Dugo se bavi odbojkom, a do skora se dugo bavio i glumom, i nada se da će joj se ponovo vratiti, jer voli da bude u centru pažnje. Oseća potrebu da podeli svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u državi, životu, društvu i vremenu u kome živimo. Ima 17 godina, jasnu sliku situacije, i optimizam i želju da nešto uradi.