Poziv za glumce i glumice

Poziv za glumce i glumice

Poziv za glumce i glumice

Ovo je poziv za mlade glumce i glumice iz Novog Sada koji žele da rade na dokumentarnoj predstavi koji će nastati kroz kreativni proces. Ovaj poziv se odnosi na mlade koji su spremni da u pozorištu istražuju. Ovo je poziv za mlade koji imaju između 18 i 28 godina.

Tema predstave je ekstremizam.

To je jedini okvir sa kojim krećemo u proces. Zanima nas šta je to ekstremizam. Zašto postoji i koji su njegovi okidači? Koji su razlozi zašto neko odustaje od ekstremizma? Zašto je ekstremizam u porastu u svetu? A u Srbiji?Koji su to stavovi i uverenja koja karakterišu ekstremizam? Koje su političke, a koje verske ideologije iza kojih se krije ekstremizam? Zašto su mladi laka meta? Šta stoji iza?

Reditelj Vojkan Arsić kreiraće predstavu kroz isktraživački i umetnički proces koji treba da artikuliše znanje, stavove i ponašanje mladih iz zajednice, aktivista i umetnika na i o ovoj temi.

Od izabranih glumaca i glumica se očekuje da sredinom oktobra započnu rad na predstavi koji će trajati do sredine decembra i obuhvatiti niz aktivnosti i svakodnevno angažovanje.

Poslednji dan za prijavu na audiciju je 5. oktobar 2018. godine.
Izabrani kandidati i kandidatkinje biće pozvani na audicija koja će se održati 7. oktobra 2018. godine.

Produkcija: Evropska prestonica mladih 2019, Evropska prestonica kulture 2021 i Centar E8

PRIJAVA se nalazi na ovom linku.

Leave a Comment

Your email address will not be published.