Izabrani finalisti_kinje druge sezone Pop Culture Challenge-a

Na ovogodišnji Pop Culture Challenge pristiglo je čak 79 prijava i hvala svima koji su prepoznali vrednost ovog poziva i izdvojili svoje vreme da osmisle adekvatnu pop kulturnu ideju, a sada znamo i ko su finalisti_kinje!

Pop Culture Challenge ima za cilj da kroz pop kulturu promoviše demokratiju, civilno društvo i ljudska prava i time dosegne do najširih društvenih krugova, čak i onih koji tradicionalno nisu naklonjeni ovim vrednostima.

Stručna komisija je izvršila detaljnu analizu i pažljivu selekciju svih pristiglih prijava, a u skladu sa kriterijumima koji su unapred bili navedeni. Sa zadovoljstvom vam predstavljamo 8 projekata koji su prošli u finale:

  1. Maslačak produkcija – „Seks, droga, nasilje i strah” 
  2. Feminizam je za svakoga – „Stand up feminizam”
  3. UG Polekol – „Ko vodu brani na dobroj je strani!”
  4. Džedajski pokret – „DžedajKon – Konvencija popularne kulture”
  5. Milana Trifunjagić – „Crack and The City Shorts”
  6. Dani urbane kulture (DUK) – „Zalepi ideju”
  7. Milanka Lana Nikolić – „Nežno o nedostajanjima”
  8. Udruženje požarevačka kvizoteka – „Kvizom do demokratije”

Radujemo se što ćemo u narednom periodu raditi na razvijanju i ostvarenju ovih ideja! Tokom narednih mesec i po dana finalisti_kinje će prolaziti kroz mentorski proces tokom kog će dodatno unaprediti svoje ideje i pripremiti se za finale. Podsećamo vas i da će se veliko finale održati u februaru 2024. godine kada ćemo znati i konačne pobednike_ce druge sezone Pop Culture Challenge-a!

U narednom periodu pratite naše društvene mreže jer ćete imati priliku da se bolje upoznate sa finalistima_kinjama, njihovim projektima i mentorima_kama.

Još jednom se zahvaljujemo svim prijavljenima i ohrabrujemo vas da nastavite da pratite naše pozive, kao i Pop Culture Challenge, jer se sledeće godine možda baš vaša ideja nađe u finalu!

… 

POP CULTURE CHALLENGE se realizuje u okviru projekta „Za snažnije građansko društvo“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i dve organizacije iz Srbije – Partneri Srbija i Građanske inicijative.

POP CULTURE CHALLENGE je inicijativa DT Instituta koja se realizuje u saradnji sa Centrom E8.