„DEVOJČICE” DOBILE PRIZNANjE ZA DOPRINOS BORBI ZA ŽENSKA PRAVA

Feministički kulturni centar BeFem tradicionalno organizuje događaj pod nazivom Bring The Noize koji se održava na Međunarodni dan žena, osmog marta. Ideja je da se toga dana prisutni zajedno podsete svih izvanrednih feminističkih akcija, kolektiva, kao i pojedinaca koji su obeležili prethodnu godinu.

Samo udruženim snagama može doći do promene, zbog toga BeFem ovu priliku koristi da oda priznanje  svima onima koji svakodnevno pružaju otpor jer je to ključno za nastavak borbe, kao i za svest o tome da takve delatnosti ne prolaze neprimećeno. BeFem je ove godine dodelio 17 priznanja onima koje su pokazale da se jedino i zajedno žene mogu izboriti za dostojanstvene radne uslove, kvalitetno obrazovanje i nezavisnost, a da je popularna kultura mesto društvene promene.

Ove godine pozorišni tim predstave „Devojčice” dobio je priznanje „Pobunjene devojčice” za doprinos borbi za ženska prava, kroz umetnost, kulturu i pozorište. Predstava Reflektor teatra, čiju režiju i dramaturgiju potpisuje Milena Bogavac, govori o ženskom odrastanju u Srbiji danas. Ideja „Devojčica” je da osnaži devojčice, devojke i mlade žene da jedna drugoj budu saveznice i podrška, ali i da pošalje snažnu poruku da DEVOJKE MOGU SVE.

„NE ŽELIMO DA SE PLAŠIMO MRAKA – ŽELIMO BOLJI SVET!”

Više informacija o predstavi i datumima igranja možete pratiti na sajtu Reflektor teatra.

REFLEKTOR TEATAR