Nagrada PRAVI MUŠKARAC 2021.

“Pravi muškarac” je nagrada koja je nastala sa idejom da njeni dobitnici,  bilo da su oni očevi, donosioci odluka ili društveni akteri, budu modeli ponašanja, uzori i pozitivni primeri muškosti mladićima i dečacima.

 

Pojedinac koji dobija ovo priznanje treba da bude neko ko se, u okviru svoje delatnosti, zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

 

Naši dosadašnji Pravi muškarci su: 

 

Prvu nagradu “Pravi muškarac” 2012. dobio je Marko Somborac srpski autor stripova, grafički dizajner i ilustrator. Jedan je od najpopularnijih autora stripa i političkih komentatora u Srbiji, zahvaljujući dnevnom političkom stripu ”Blic strip“.

 

Saša Janković je bio dobitnik nagrade “Pravi muškarac” 2013. godine. Saša je diplomirаni prаvnik iz Beogrаdа. Prvi put izаbrаn u junu 2007. godine većinom od 143 glаsа nа funkciju zаštitnikа grаđаnа i na toj poziciji je bio 10 godina. 

 

Marko Šelić Marčelo je dobitnik nagrade “Pravi muškarac” 2014. godine. Marko je muzičar i književnik. Objavio je četiri studijska albuma, zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima i roman. Živi i radi u Beogradu, radnim danima. Vikendima tutnji Balkanom zajedno sa saborcima iz Filtera i sastava Iskaz, ili drži svoje književne večeri i tribine.

 

Godine 2015, godine nagradu “Pravi muškarac” dobio je Zoran Kesić. Rođen u Beogradu 26.jula 1976. godine. San mi je bio da postanem veliki fudbaler ali postao je jedan od poznatijih TV voditelja i autora emisija. 2013. godine, zajedno sa rediteljem Aleksandrom Saničaninom i ekipom Njuz.neta pokrećem emisiju “24 minuta sa Zoranom Kesićem”.

 

Renato Grbić, alas i vlasnik restorana “Kod Goce i Renata” na obali Dunava koje je u poslednjih 20 godina spasao 29 ljudi iz nabujalog Dunava ispod Pančevačkog mosta dobitnik je nagrade “Pravi muškarac” 2016. godine. Oženjen je, ima tri sina i dva unuka, na koje je preneo ljubav i strast prema reci.

 

Poslednju dodeljenu  nagradu dobio je Branislav Trifunović, filmski i pozorišni glumac.

 

A ko će je ove godine dobiti? To zavisi od vas i našeg žirija koji čine svi prethodni dobitnici nagrade. Vi nominujete, oni biraju koga žele kao novog člana svog tima Pravih muškaraca, a onda se svi zajedno vidimo 10. decembra na dodeli nagrade!

 

Nominacije traju do kraja meseca novembra, a vi – trk do ankete da podelite sa nama ko je vaš izabrani Pravi muškarac.

 

Vidimo se!