Pozivamo vas na panel EDITovanje realnosti: Šta smo sve saznali o toksičnim narativima?

U petak, 20. avgusta, sa početkom u 14h, Centar E8 organizuje panel EDITovanje realnosti, kao završnu diskusiju u okviru EDIT projekta, koji se implementira od avgusta 2020. godine. Događaj možete pratiti uživo u Dorćol Platz-u, ali i online, putem prenosa na našem medijskom portalu Zoomer.

EDIT završni događaj biće posvećen osvrtu na rezultate projekta, mapirane narative koje smo dekonstruisali koristeći se inovativnim metodologijama, kombinujući aktivističku, ekspertsku i mikro perspektivu građanki i građana, sve vreme pokušavajući da ponudimo alternative štetnim narativima do kojih smo došli istraživačkim radom. Predstavićemo storybook, nastao kao finalni produkt svih mapiranih narativa, ali i intervjua sa aktivistkinjama, aktivistima i koleginicama i kolegama iz sektora.

Drugi deo završnog događaja biće posvećen problematizaciji štetnih narativa – razgovaraćemo kako oni nastaju, kakve posledice imaju, šta im je zajedničko, kako utiču na politike, zajednice, bezbednost i društvo u celini. Razgovaraćemo i o načinu na koji se oni reprodukuju, ali i o načinima intervenisanja u ovakvu vrstu kreiranja i rekreiranja neprijateljske društvene atmosfere, karakteristične za fragilne demokratije koje teže autoritarnosti. Gošće i gosti, odnosno govornice i govornici na panelu biće:

Tara Petrović. koordinatorka za praćenje javnih politika, Građanske inicijative
Lazar Čovs, novinar i fektčeker BBC News na srpskom
Milan Antonijević, pravnik i borac za ljudska prava
Dejana Stošić, edukatorka i aktivistkinja
Jelena Jaćimović. ilustratorka i umetnica

Očekujemo vas da zajedno razgovaramo o EDITovanju realnosti.