Nemanja Marinović – novi izvršni urednik ZOOMER portala

Rad u medijima je uvek dinamičan, pa tako i naš portal prolazi kroz niz transformacija kako bi uspeo da ponudi što zanimljivije i relevantnije sadržaje. Ponosni smo što imamo priliku da vas obavestimo da Zoomer otvara novo poglavlje sa novim izvršnim urednikom Nemanjom Marinovićem.

Nemanja je svoj rad u medijima otpočeo na studijama sociologije, radeći na magazinu Optimist i brojnim portalima kao autor i saradnik. Njegov medijski rad nije ograničen autorskim tekstovima koji se bave temama ljudskih prava, politike i popularne kulture, već se nastavlja u sferi edukacije, s obzirom da je višegodišnji organizator i predavač u Školi medijske pismenosti, koja okuplja relevantne eksperte i ekspertkinje iz oblasti društvenih nauka i medija. Svoje uredničko iskustvo Nemanja je stekao uređujući časopis „Promaja“ u izdanju Centra za marginu. Nemanja je deo redakcije Zoomera od samog početka, i verujemo da će posvećeno i temeljno nastaviti da gradi i vodi našu medijsku zajednicu. Na pitanje „šta je za njega Zoomer i šta Zoomer treba da bude za sve nas, Nemanja odgovara:

„Zoomer je medijski prostor u kome imamo priliku da se na autentičan i inovativan način bavimo važnim društvenim, političkim i kulturnim temama. Koliko god se neka tema činila banalnom, gotovo uvek ima ozbiljnije društvene implikacije, koje se mogu činiti na prvi pogled nevidljivim. Zato postojimo mi u Zoomeru, da razotkrivamo stvari, stavljamo ih u jasan kontekst i na taj način gradimo medije za nove, zoomerske generacije.“

Portal Zoomer počeo je sa radom u avgustu 2020. iz potrebe za stvaranjem medijskih sadržaja koji odgovaraju potrebama i interesovanjima mladih. Zoomer čine mladi ljudi sa stavom, a portal deluje u okviru E8 zajednice.