Miloš Šaranović: Kod očeva je problem što dok dete ne počne neku interakciju, gotovo da ne postoji odnos

Kako je to biti lekar, sportski novinar, autor knjige i super tata? O tome je naš Uroš razgovarao sa Milošem Šaranovićem, čiji glas prepoznaje svaka osoba koja je u ovoj zemlji pogledala bar 15 minuta sportskog programa.

Miloš sada ima već ozbiljan roditeljski staž – tata je postao relativno rano, dok je još uvek studirao i prodavao novine. Kako kaže, vest ga je obradovala, a brige su dolazile  i rešavale se, nekako usput. Uspešna karijera ga nije omela da postane i ostane posvećen i podržavajući otac, od prvog trenutka života svoje dece.

“Kod očeva je generalno problem što dok dete ne počne neku interakciju, dok ne počne nešto da vraća, gotovo da ne postoji odnos. To je greška, treba početi od početka.”

Zbog posla je neke iznenadne događaje propustio, međutim, uvek je bio podrška, makar i telefonski. Svoju decu posmatra kao nezavisne osobe i ne pokušava da uklopi decu u svoje vreme – tretira ih kao jednake i gleda kako da se on uklopi u njihovo vreme, i gleda kako da se “što duže drže za ruke” makar i metaf

“To je čisto roditeljstvo – ono što možeš, daš im”.

Ceo razgovor sa Milošem Šaranovićem možete pogledati u videu.

Ovaj video nastao je u okviru projekta Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog rada”, koji sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, a uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu. Stavovi u ovom videu pripadaju isključivo autorima i autorkama, i ne predstavljaju nužno stavove UN Women, Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade.