Super Tata s1:e5 / Slobodan Lazarević

U petoj epizodi #SuperTata serijala sa Slobodanom Lazarevićem, sportskim pedagogom, profesorom sporta i bivšim kaskaderom, pokušali smo da otkrijemo da li je roditeljstvo esktreman sport i da li podrazumeva i poneku vratolomiju. U iskrenom razgovoru sa našim Urošem Novovićem, Slobodan je otkrio da nije od starta bio uključen u sve poslove, ali je to vremenom ispravio, naučio mnogo i postao pravi #SuperTata. Kako kaže, trebalo mu je malo vremena da shvati da je postao otac i da se navikne na novu društvenu ulogu, ali sada radi sve što ume, a što ne ume – nauči.

Slobodan je postao otac relativno skoro, mada, kako kaže, malo žali što nije postao ranije. To je negde poruka i savet koji je uvek spreman da podeli sa mladim ljudima, Međutim, Slobodan ističe i jedan važan

“Nema poente terati decu da rade neke stvari koje mi želimo, ostvaruju naše želje i budu isti kao mi. Deca sama biraju svoj put, ne možemo ih terati ni na šta”.

Celu epizodu Super Tate sa Slobodanom Lazarevićem možete pogledati na videu u nastavku.

Ovaj video nastao je u okviru projekta Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog rada”, koji sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, a uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu. Stavovi u ovom videu pripadaju isključivo autorima i autorkama, i ne predstavljaju nužno stavove UN Women, Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade.