Podcast MLADOST – Ep. 029 w/ Jelena Jaćimović

Nova epizoda podcast-a #MLADOST je tu ⚡

Nastavljamo da vam donosimo razgovore sa herojima i heroinama mladosti. Jedna od njih je umetnica i aktivistkinja, i to ne baš bilo kakva već ona čije radove prepoznate a da ne morate da tražite potpis, i čije reči čujete i to vrlo glasno.

Ona je Jelena Jaćimović aka Jaćko a mi smo sigurne da je već znate. Znate je po njenim crtežima, znate je po njenom aktivizmu, znate jer je glasna i sa rečima i sa crtežima. Zato i jeste naša, a i vaša, heroina!

Prvi deo emisije rezervisan je za priču o njenom crtanju i počecima, dok smo u drugom delu razgovarale o aktivizmu, o njoj kao članici ekipe Ne davimo Beograd, o njoj kao aktivistkinji da prava žena i marginalizovanih grupa, kao i o njenom zalaganju za bicikliste i biciklistkinje. Naravno, priča sa Jaćko uvek ima deo i o mentalnom zdravlju jer, ono je sada možda i najvažnije.

Sa Jelenom smo pričale i o njenim sigurnim mestima, ali i o omiljenoj muzici. Tako je Jaćko za ovaj podcast odabrala nenadmašivu Doli, koja je, kako kaže, čist pank, iako Doli nije pankerka.

Jaćko je našu 29. epizodu podcasta, kao i Doli, obojila mnogim bojama, a mi vas pozivamo da preslušate ceo razgovor sa našom heorinom mladosti.

Podcast Mladost se bavi mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjima nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Voditeljke podcasta su Jana Šarić i Tamara Urošević.