Podcast MLADOST – Ep. 028 w/ Milan Marić

Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da vam u ovoj novoj epizodi podcasta ponudimo, na neki način – specijal epizodu! Ovo je naš najduži podcast, vremenski. Trajao bi i duže, da imamo svo vreme ovo sveta jer smo uživale pričajući sa Milanom Marićem, glumcem i herojem mladosti.

Gost naše nove epizode je heroj kulture, heroj kulturne scene Srbije, ali i heroj kulturne scene Rusije. Iako je Tamara želela da prvi deo razgovara bude koncentrisan na Milanove početke u karijeri i kako je i zašto to njegov poziv (zahvalio se već kumi zahvaljujući kojoj se upisao u pozorište Dadov kao klimac), razgovor je vrlo brzo počeo da teče o ulozi koja mu je promenila karijeru – snimanje filma “Dovlatov” u Rusiji, u Sankt Peterburgu. Govorio je kako je prošao kasting, kako je raditi, živeti i stvarati u Rusiji, za koliko je morao da nauči ruski jezik ali i kako je zbog te uloge morao da se ugoji 20 kilograma.

Tradicionalno, razgovor uvek teče i o omiljenoj pesmi a on kaže kako je baš ova Koenova pesma prikladna za ovo vreme i ove dane.

Osim uloge Dovlatova, razgovarale smo i o nekim drugim Milanovim ulogama u kojima smo ga voleli, a koje su njemu bile važne i formativne. Za još detalja ovog putovanja na koje nas je Milan poveo poslušajte 28. epizodu podcasta Mladost.

Podcast Mladost se bavi mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjima nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Voditeljke podcasta su Jana Šarić i Tamara Urošević.