Održana regionalna konferencija Future4Youth / Budućnost za mlade

CARE International Balkans i Centar E8 su, zajedno sa svojim regionalnim partnerima, uspešno realizovali online konferenciju Future4Youth – Budućnost za mlade. Cilj konferencije bio je sumiranje postignutih rezultata tokom trogodišnjeg trajanja projekta Inicijativa mladića II (Young Men Initiative) Muškarci i dečaci kao partneri u promovisanju rodne ravnopravnosti i prevenciji ekstremizma i nasilјa među mladima na Zapadnom Balkanu, koji podržavaju Oak fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Balkans, kao i predstavljanje pokreta Budućnost za mlade / Future4YouTH.

Tokom trajanja konferencije, gledateljke i gledaoci mogli su da se prisete svih značajnih aktivnosti koje je Young Men Initiative sproveo tokom godina, ali i zajednice koje je projektni tim, zajedno sa svojim korisnicama i korisnicama uspeo da osnuje. Naša YMI zajednica broji sedam država i hiljade mladih ljudi koji su se upoznali sa programom i njegovim vrednostima. Celu Future4Youth – Budućnost za mlade konferenciju možete pogledati u nastavku.

Osim podsećanja na uspomene koje smo stvarali svih ovih godina, konferencija je ponudila i sedam nezavisnih panel sesija, iz sedam gradova – Prištine, Tirane, Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Zagreba i Beograda.

U beogradskom studiju Jana Šarić je ugostila prijateljice i prijatelje projekta: Natašu Stojanović, predsednicu Pedagoškog društva Srbije i pedagoškinju gimnazije Sveti Sava, Milju Krivokuću, savetnicu u odseku za ljudska i manjinska prava u obrazovanju pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nikolu Mihajlovića, profesora srpskog jezika i verske nastave iz Kosovske Mitrovice kao i Selenu Timotijević članicu Budi muško kluba Kosovska Mitrovica. Razgovarali smo o rezultatima implementacije YMI projekta u Srbiji, kao i o budućim koracima društvenog pokreta Budućnost za mlade. Panelistkinje i panelisti su sa nama podelili i želje za projekat.

Članice i članovi Budi muško klubova širom Balkana pozvali su sve prijateljice i prijatelje projekta, kao i organizacije civilnog društva, neformalne grupe građana i građanki, nastavnice i nastavnike, roditelje i sve dobronamerne pojedince da se priključe pokretu Budućnost za mlade, čiji su glavni ciljevi promocija rodne ravnopravnosti, promocija obrazovanja o zdravim životnim stilovima, kao i prevencija svakog oblika nasilja. Prvi korak je svakako potpisivanje naše Deklaracije.

Pridružite nam se – vreme je za promenu!