MAN 2020 počinje svoje putovanje oko sveta

Ove godine, MAN konferencija slavi svoj deseti rođendan i započinje svoje putovanje oko sveta.

Centar E8 je pripremio jedinstveno i autentično online iskustvo, 29. i 30. juna, osvrćući se na teme koje su adresirane na prethodnih devet konferencija, istovremeno ostavljajući dovoljno prostora za nove diskusije i nove pravce. U okviru 24 časa, MAN 2020 će vas odvesti na putovanje kroz vreme, kontitente i teme, zajedno sa svojim saradnicima, prijateljima i partnerima, nekim poznatim, ali i nekim potpuno novim licima.

Tokom godina, MAN konferencija je postala jedinstven prostor za razmenu iskustava, mišljenja i znanja među vodećim stručnjakinjama i stručnjacima iz različitih oblasti društvenih nauka. Konferencija predstavlja kombinaciju akademskog i aktivističkog pristupa, koji omogućava govornicama i govornicima, ali i publici da steknu uvid u teme i probleme koji su adresirani. Dajući svežu perspektivu i ugošćavajući važne i aktuelne govornice i govornike, MAN konferencija predstavlja platformu za inovaciju i progres, i kao takva relevantna je na nacionalnom, regionalnom ali i međunarodnom nivou.

MAN konferencija je godišnji događaj u organizaciji Centra E8, koji okuplja profesorke i profesore, društvene naučnice i naučnike, istraživačice i istraživače, ali i aktivistkinje i aktiviste kako bi zajedno diskutovali, analizirali i pokušali da dekonstruišu različite društvene fenomene poput maskuliniteta, rodne nejednakosti, nasilja, odnosa moći i nasilnog ekstremizma. Konferencija i njeni učesnici/e takođe nastoje da promovišu rodnu ravnopravnost, mentalno, seksualno i reproduktivno zdravlje, zdrave životne stilove i zdrave međuljudske odnose.

 

MAN 2020 vam donosi mnoštvo zanimljivosti:

  • U 24 sata, imaćete priliku da slušate odlične predavače poput Džefa Hearna, Gerija Barkera, Brajana Heilmana i Niki Van Der Gag.
  • Spremili smo vam i zanimljive panele na temu maskuliniteta i Covid-19, maskuliniteta i medija, kao i na temu rasizma i desnog ekstremizma.
  • Predstavićemo knjigu “Muzej izgubljenih ljubavi” Gerija Barkera
  • Prošetaćemo se kroz virtuelnu izložbu Dečaštvo u Jugoslaviji
  • U pratećem programu ćemo slušati muziku i gledati filmove koji nastoje da dekonstruišu rigidne rodne norme i režime

Detaljnu agendu konferencije možete pronaći ovde.

Celokupan program konferencije biće emitovan na Facebook stranici i YouTube kanalu Centra E8.

Registracija nije neophodna, osim za praćenje filmskog programa, kako bismo zaštitili autorska prava. Link za registraciju za filmski program nalazi se ovde.

Očekujemo vas ispred računara 29. juna u 19:00 na svečanom otvaranju konferencije!

Centar E8 aktivnost sprovodi uz pomoću OSCE Mission to Serbia, a u okviru projekta “Inicijativa mladića II – Muškarci i dečaci kao partneri u promovisanju rodne ravnopravnosti i rešavanju pitanja ekstremizma i nasilja među mladima na Zapadnom Balkanu” , koji je podržan od strane CARE International Balkans, Austrijske razvojne saradnje i Oak fondacije.