Pomozi golubu Mirku da uključi znanje, a isključi hejt

Zdravo!

Ja sam golub Mirko i zajedno sa svojom drugaricom, golubicom Marinom, spremio sam nešto zanimljivo za tebe.

Golubica Marina i ja volimo kada se ljudi slažu, razumeju i međusobno poštuju. Imamo prijatelje različitih nacionalnosti, boje kože i perja, seksualnih opredeljenja i rodova, prijatelje koji pričaju i guguču na različitim jezicima, I ma koliko mi svi bili različiti – jednako se volimo. Svi znamo da mržnja, diskriminacija, omalovažavanje i nasilje nisu odgovori na različitosti, ali znamo i da nam je znanje najveći saveznik u borbi za svet bez mržnje i nasilja.  Zato smo osmislili “Uključi znanje, isključi hejt kviz”.

Kviz je idealna prilika da testiraš svoje znanje o pojmovima poput esktremizma, radikalizma, terorizma, ljudskih prava, sloboda i tolerancije. Takođe, ovaj kviz može da ti pomogne i da naučiš nešto novo. Ne brini, ja ću biti uz tebe na svakom koraku. Svaki termin će ti biti objašnjen nakon što daš svoj odgovor, tako da nije strašno ukoliko nešto pogrešiš, važno je da naučiš nove stvari koje će ti pomoći da, zajedno sa mnom i svojim prijateljima, uključiš znanje i isključiš mržnju.

Na kraju našeg zajedničkog puta čeka te i malo iznenađenje – golubica Marina i ja smo spremili i poklone za najuspešnije učesnice i učesnike. Svakoga dana izvlačićemo imena dobitnika, kojima ćemo Marina i ja doneti poklone na kućnu adresu. Imena dobitnica i dobitnika biće izvlačeni i objavljivani na našem sajtu, kao i na našim društvenim mrežama. Zaprati naloge Centra E8 na Facebook-u, Twitter-u i Instagramu, podeli kviz sa svojim drugarima i prati da li je neko od vas osvojio “Uključi znanje, isključi hejt” paketić.

Ukoliko koristiš Viber, spremili smo i stikere koji će ti pomoći da širiš našu zajedničku poruku i tokom dopisivanja. Link za preuzimanje stikera se nalazi na kraju kviza, o tome ću te još jednom obavestiti nakon poslednjeg pitanja. Više informacija o meni i kampanji “Uključi znanje, isključi hejt” možeš da saznaš ovde.

Jedva čekam da zajedno naučimo nove stvari i dostavim sve paketiće!

Počni svoj kviz