Prva epizoda podcasta Mladost danas u 17h: Otkrivamo super moći heroja i heroina mladosti

U želji da se prilagodimo situaciji koja je za sve nas nova i nesvakidašnja, i da pokažemo da smo uvek tu za sve vas, partnere, saradnike i prijatelje koji godinama prate naš rad, odlučili smo da pokrenemo podcast Mladost, čija će se prva epizoda emitovati danas, 2. aprila, u 17h. Link za slušanje biće dostupan na našem sajtu.

Naš podcast treba da ponudi edukativne, korisne i zabavne sadržaje svojim slušateljkama i slušaocima, kao i da bude jedan od alata za prevazilaženje krize. Razgovarajući sa različitim gošćama i gostima, mladim herojima i heroinama, koji I u redovnim I u vanrednim okolnostima rade neverovatne stvari za društvo i zajednicu, voditeljke Jana Šarić i Tamara Urošević pokušaće da adresiraju različite izazove sa kojima se mladi suočavaju i u standardnom kontekstu, a koji naročito dolaze do izražaja u situacijama krize.

Podcast će se baviti mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjem nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Podcast će biti emitovan dva puta nedeljno, a prva heroina koju smo imali čast da ugostimo je Lana Nikolić, radio voditeljka, novinarka, aktivistkinja i feministkinja.

Centar E8 aktivnost sprovodi u okviru projekta Inicijativa mladića II – YMI – Young Men Initiative: „Muškarci i dečaci kao partneri u promovisanju rodne ravnopravnosti i rešavanju pitanja ekstremizma i nasilja među mladima na Zapadnom Balkanu“, koji je podržan od strane CARE International Balkans, Austrijske razvojne saradnje i Oak fondacije.