Premijera predstave “Kako ja ovo sinu da objasnim?“

Premijera predstave “Kako ja ovo sinu da objasnim?” reditelja Vojislava Arsića je održana u petak, 14. decembra 2018. u Pozorištu Mladih u 20:30 časova u Novom Sadu. Sama predstava je nastala procesom koji je bio radioničarskog tipa, u kojem su glumci zajedno sa ostalim članovima tima predstave, radili sa mladima iz raznih sredina i to iskustvo preneli u samu predstavu. Nakon predstave „Muškarčine“ koja je u Srbiji i regionu doživela preko 100 izvođenja, Vojislav Arsić se ponovo uhvatio u koštac sa temom koja nagriza društvo i govori o tabuima o kojima se retki usude govoriti naglas.

Režiju i koncept potpisuje reditelj Vojislav Arsić, a izvedbeni tekst i dramaturgiju Filip Grujić. Mlada četiri glumca koja čine ansambl ove predstave su: Dejan Maksimović, Ema Muratović, JelenaSimić i Rade Maričić. Za specifičan scenski pokret koji je prikazan na veoma slikovit i simboličan način, pobrinula se Andreja Kulešević, dok je muziku za ovu predstavu radila čuvena kompozitorka Irena Popović Dragović. Ostali tuim koji je radio na kreiranju predstave su i Đurđina Samardžić koja je radila kostim, Anja Sekulić-svetlo, Filip Gotovac-ton, Bojan Stekić-foto i video. Za PR i protokol je zadužena Milica Kravić Aksamit, a konsukltanti/kinje su bili: Maja Maksimović, Vanja Ristić i Branko Birač.

Predstava je širokom auditorijumu predstavila neke od pitanja na koje nemamo baš uvek spreman odgovor, a tiču se savremenih tema kao što su ekstremizam sam po sebi, predrasude i stereotipi.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *