Startovao projekat Budi muško Plus

Novi projekat Centra E8 Budi muško Plus startovao je radionicama za srednjoškolce i srednjoškolke koje su tokom marta i aprila održane u Vranju, Novom Pazaru i Kruševcu.

Centar E8 od 2008. godine realizuje program Budi muško sa ciljem edukacije i uključivanja dečaka i muškaraca u teme rodne ravnopravnosti, prevencije nasilja i promocije zdravih stilova života. Nakon rada sa muškim i ženskim grupama u okviru Programa MPrograma Ž,  od ove godine radi se sa mešovitim grupama srednjoškolaca i srednjoškolki (Program Y).

Program Budi muško Plus podržan je od strane organizacije za borbu protiv siromaštva CARE International i razvojne agencije Austrian Development Cooperation.

Tokom poslednjih deset godina, Centar E8 realizovao je brojne Budi muško podprograme, kao što su program Pazi se(x) posvećen temi seksualno-reproduktivnog zdravlja, kampanja o angažovanom očinstvu Super Tata  i predstava Muškarčine, nastala 2012. godine u okviru programa Budi muško koji je podržao CARE International.

Muškarčine se trenutno igraju na programu Reflektor Teatra u Beogradu, kao i u drugim gradovima u regionu i šire, a do sada ju je pogledalo preko 20.000 ljudi na preko 110 izvođenja.

Projekat Budi muško Plus podržala je Ambasada SAD-a u Srbiji. U sklopu ovog projekta, Centar E8 će tokom narednih meseci raditi na uključivanju mladih iz Novog Pazara, Kruševca i Vranja u borbu protiv vršnjačkog nasilja, smanjenju stepena nasilja, diskriminacije i govora mržnje, kao i na promovisanju tolerancije i rodne ravnopravnosti.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *